Looking For Anything Specific?

Τσουνάμι Σεισμοσ Κρητη : Σεισμόσ Τώρα : Seismoi Sthn Ellada Twra Live Xarths ... / Αν ο σεισμός ήταν αποτέλεσμα της βύθισης της πλάκας της αφρικής κάτω από την πλάκα του αιγαίου, τότε οφείλεται σε ένα ρήγμα μήκους 160 χιλιομέτρων το οποίο ολίσθησε κατά μέσο όρο περίπου 9 μέτρα.

Τσουνάμι Σεισμοσ Κρητη : Σεισμόσ Τώρα : Seismoi Sthn Ellada Twra Live Xarths ... / Αν ο σεισμός ήταν αποτέλεσμα της βύθισης της πλάκας της αφρικής κάτω από την πλάκα του αιγαίου, τότε οφείλεται σε ένα ρήγμα μήκους 160 χιλιομέτρων το οποίο ολίσθησε κατά μέσο όρο περίπου 9 μέτρα.. Δείτε πιο κάτω στην gallery του cnn greece τους χάρτες με το ακριβές επίκεντρο. May 10, 2019 · ο τελευταίος καταστροφικός σεισμός στην κρήτη σημειώθηκε πριν από εννέα δεκαετίες. Στην αλεξάνδρεια τα νερά αρχικά υποχώρησαν και έτσι κάτοικοι της πόλης πήγαν να μαζέψουν ψάρια και άλλα ζώα εκεί όπου πριν ήταν η θάλασσα. Τα νερά επέστρεψαν με τόσο μεγάλη ορμή ώστε μετέφεραν μεγάλα πλοία στις οροφές σπιτιών, ενώ άλλα πλοία βρέθηκαν σχεδόν τρία χιλιόμετρα στην ενδοχώρα. Οι περισσότεροι την ώρα που έγινε σεισμός στη σάμο δεν ήταν στα σπίτια τους, ήταν στις δουλειές τους, ήταν σε δημόσιες υπηρεσίες ανέφερε ο κ.

Ο αμμιανός μαρκελλίνοςυπολόγισε πως περίπου 10.000 άνθρωποι πέθαναν μόνο στην αλεξάνδρεια. Ενας από τους μεγαλύτερους σεισμούς που έχουν καταγραφεί στη μεσόγειο ήταν μεγέθους 8 ρίχτερ και σημειώθηκε στην περιοχή ανάμεσα σε κρήτη και ρόδο. Η ελλάδα είναι μια ιδιαίτερα σεισμογενής χώρα, καθώς βρίσκεται σε μία σύνθετη τεκτονική ζώνη, ανάμεσα στην αφρικανική, στην ευρασιατική και στην τεκτονική πλάκα της ανατολίας, ενώ μέρος της νότιας ελλάδας βρίσκεται στην πλάκα του αιγαίου. May 02, 2020 · tο ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο (emsc) έδωσε λίγο μετά τις 16:00 αναθεωρημένη μέτρηση για το σεισμό στα 6,5 ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 104 χλμ. Στην αλεξάνδρεια τα νερά αρχικά υποχώρησαν και έτσι κάτοικοι της πόλης πήγαν να μαζέψουν ψάρια και άλλα ζώα εκεί όπου πριν ήταν η θάλασσα.

"Άδειασαν" τα λιμάνια σε Άρβη και Καστρί μετά τον ...
"Άδειασαν" τα λιμάνια σε Άρβη και Καστρί μετά τον ... from flashnews.gr
Ένας τέτοιος σεισμός δεν έχει επαναληφθεί από τότε πιθανόν επειδή οι δύο πλάκες είναι σε μεγάλο βαθμό αποσυζευγμένες και η σχετική τους κίνηση γίνεται. Η ελλάδα είναι μια ιδιαίτερα σεισμογενής χώρα, καθώς βρίσκεται σε μία σύνθετη τεκτονική ζώνη, ανάμεσα στην αφρικανική, στην ευρασιατική και στην τεκτονική πλάκα της ανατολίας, ενώ μέρος της νότιας ελλάδας βρίσκεται στην πλάκα του αιγαίου. Το ύψος των κυμάτων ήταν μεγάλο και στο δέλτα του νείλου, όπου υπολογίζεται ότι στην αλεξάνδρεια έφτασε τα 9,5 μέτρα, ενώ σε γειτονικές πόλεις 7,1, 4,9 και 2 μέτρα. Dec 10, 2019 · για την επιστημονική κοινότητα δεν είναι κάτι το άγνωστο, καθώς έχει παρατηρηθεί τόσο στο παρελθόν στην κρήτη, σε άλλες περιοχές, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, και περιγράφεται, όπως μας εξήγησε ο καθηγητής, διευθυντής ερευνών του εθνικού αστεροσκοπείου αθηνών και. Επιπλέον, στην περιοχή σημειώθηκε μικρό τσουνάμι, το οποίο μάλιστα καταγράφηκε σε βίντεο από κατοίκους. Ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι το οποίο προξένησε πολλές καταστροφές σε όλη την ανατολική μεσόγειο, ιδίως στην κρήτη και το δέλτα του νείλου. Η πλάκα της ανατολίας σπρώχνει την πλάκα του αιγαίου προς τα νοτιοδυτικά με ταχύτητα 3 εκατοστών το χρόνο ως προς την ευρασιατική πλάκα, ενώ η αφρικανική πλάκα βυθίζεται κάτω από την πλάκα του αιγαίου με ρυθμό 4 εκατοστών το χρόνο στην ελληνική τάφρο, νότιας της κρήτης. Ενας από τους μεγαλύτερους σεισμούς που έχουν καταγραφεί στη μεσόγειο ήταν μεγέθους 8 ρίχτερ και σημειώθηκε στην περιοχή ανάμεσα σε κρήτη και ρόδο.

Επιπλέον, στην περιοχή σημειώθηκε μικρό τσουνάμι, το οποίο μάλιστα καταγράφηκε σε βίντεο από κατοίκους.

See full list on el.wikipedia.org See full list on el.wikipedia.org Σήμερα, οι σεισμολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να πλησιάζει ένα νέο ισχυρό «χτύπημα» του εγκέλαδου στη μεγαλόνησο. Επιπλέον, στην περιοχή σημειώθηκε μικρό τσουνάμι, το οποίο μάλιστα καταγράφηκε σε βίντεο από κατοίκους. Oct 30, 2020 · μαθαίνουμε από στόμα σε στόμα ότι υπάρχουν ζημιές, έχουν καταρρεύσει κτίρια, αλλά ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα», είπε ο ίδιος. May 02, 2020 · tο ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο (emsc) έδωσε λίγο μετά τις 16:00 αναθεωρημένη μέτρηση για το σεισμό στα 6,5 ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 104 χλμ. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε θέσει σε. Δείτε πιο κάτω στην gallery του cnn greece τους χάρτες με το ακριβές επίκεντρο. May 10, 2019 · ο τελευταίος καταστροφικός σεισμός στην κρήτη σημειώθηκε πριν από εννέα δεκαετίες. Αν ο σεισμός ήταν αποτέλεσμα της βύθισης της πλάκας της αφρικής κάτω από την πλάκα του αιγαίου, τότε οφείλεται σε ένα ρήγμα μήκους 160 χιλιομέτρων το οποίο ολίσθησε κατά μέσο όρο περίπου 9 μέτρα. More images for τσουνάμι σεισμοσ κρητη » Dec 10, 2019 · για την επιστημονική κοινότητα δεν είναι κάτι το άγνωστο, καθώς έχει παρατηρηθεί τόσο στο παρελθόν στην κρήτη, σε άλλες περιοχές, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, και περιγράφεται, όπως μας εξήγησε ο καθηγητής, διευθυντής ερευνών του εθνικού αστεροσκοπείου αθηνών και. Οι περισσότεροι την ώρα που έγινε σεισμός στη σάμο δεν ήταν στα σπίτια τους, ήταν στις δουλειές τους, ήταν σε δημόσιες υπηρεσίες ανέφερε ο κ.

More images for τσουνάμι σεισμοσ κρητη » See full list on el.wikipedia.org Ο σεισμός του 365 έλαβε χώρα στο δυτικό τμήμα της ελληνικής τάφρου. Σήμερα, οι σεισμολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να πλησιάζει ένα νέο ισχυρό «χτύπημα» του εγκέλαδου στη μεγαλόνησο. May 10, 2019 · ο τελευταίος καταστροφικός σεισμός στην κρήτη σημειώθηκε πριν από εννέα δεκαετίες.

Σεισμοσ Σαμοσ - Σεισμός στη θαλάσσια περιοχή της Ικαρίας ...
Σεισμοσ Σαμοσ - Σεισμός στη θαλάσσια περιοχή της Ικαρίας ... from www.newsit.gr
Ένας τέτοιος σεισμός δεν έχει επαναληφθεί από τότε πιθανόν επειδή οι δύο πλάκες είναι σε μεγάλο βαθμό αποσυζευγμένες και η σχετική τους κίνηση γίνεται. Ο σεισμός του 365 έλαβε χώρα στο δυτικό τμήμα της ελληνικής τάφρου. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε θέσει σε. Η πλάκα της ανατολίας σπρώχνει την πλάκα του αιγαίου προς τα νοτιοδυτικά με ταχύτητα 3 εκατοστών το χρόνο ως προς την ευρασιατική πλάκα, ενώ η αφρικανική πλάκα βυθίζεται κάτω από την πλάκα του αιγαίου με ρυθμό 4 εκατοστών το χρόνο στην ελληνική τάφρο, νότιας της κρήτης. Dec 10, 2019 · για την επιστημονική κοινότητα δεν είναι κάτι το άγνωστο, καθώς έχει παρατηρηθεί τόσο στο παρελθόν στην κρήτη, σε άλλες περιοχές, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, και περιγράφεται, όπως μας εξήγησε ο καθηγητής, διευθυντής ερευνών του εθνικού αστεροσκοπείου αθηνών και. Τα νερά επέστρεψαν με τόσο μεγάλη ορμή ώστε μετέφεραν μεγάλα πλοία στις οροφές σπιτιών, ενώ άλλα πλοία βρέθηκαν σχεδόν τρία χιλιόμετρα στην ενδοχώρα. Το σύνολο σχεδόν του ελλαδικού χώρου υπόκειται σε εφελκυστικές τάσεις. Στην αλεξάνδρεια τα νερά αρχικά υποχώρησαν και έτσι κάτοικοι της πόλης πήγαν να μαζέψουν ψάρια και άλλα ζώα εκεί όπου πριν ήταν η θάλασσα.

Επιπλέον, στην περιοχή σημειώθηκε μικρό τσουνάμι, το οποίο μάλιστα καταγράφηκε σε βίντεο από κατοίκους.

Ενας από τους μεγαλύτερους σεισμούς που έχουν καταγραφεί στη μεσόγειο ήταν μεγέθους 8 ρίχτερ και σημειώθηκε στην περιοχή ανάμεσα σε κρήτη και ρόδο. Στην αλεξάνδρεια τα νερά αρχικά υποχώρησαν και έτσι κάτοικοι της πόλης πήγαν να μαζέψουν ψάρια και άλλα ζώα εκεί όπου πριν ήταν η θάλασσα. May 02, 2020 · tο ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο (emsc) έδωσε λίγο μετά τις 16:00 αναθεωρημένη μέτρηση για το σεισμό στα 6,5 ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 104 χλμ. Ο σεισμός προκάλεσε τσουνάμι το οποίο προξένησε πολλές καταστροφές σε όλη την ανατολική μεσόγειο, ιδίως στην κρήτη και το δέλτα του νείλου. Το ύψος των κυμάτων ήταν μεγάλο και στο δέλτα του νείλου, όπου υπολογίζεται ότι στην αλεξάνδρεια έφτασε τα 9,5 μέτρα, ενώ σε γειτονικές πόλεις 7,1, 4,9 και 2 μέτρα. Ένας τέτοιος σεισμός δεν έχει επαναληφθεί από τότε πιθανόν επειδή οι δύο πλάκες είναι σε μεγάλο βαθμό αποσυζευγμένες και η σχετική τους κίνηση γίνεται. Dec 10, 2019 · για την επιστημονική κοινότητα δεν είναι κάτι το άγνωστο, καθώς έχει παρατηρηθεί τόσο στο παρελθόν στην κρήτη, σε άλλες περιοχές, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, και περιγράφεται, όπως μας εξήγησε ο καθηγητής, διευθυντής ερευνών του εθνικού αστεροσκοπείου αθηνών και. See full list on el.wikipedia.org Ο σεισμός του 365 έλαβε χώρα στο δυτικό τμήμα της ελληνικής τάφρου. Νοτίως της ιεράπετρας και με εστιακό βάθος 40 χλμ. May 10, 2019 · ο τελευταίος καταστροφικός σεισμός στην κρήτη σημειώθηκε πριν από εννέα δεκαετίες. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε θέσει σε. See full list on el.wikipedia.org

Δείτε πιο κάτω στην gallery του cnn greece τους χάρτες με το ακριβές επίκεντρο. Η πλάκα της ανατολίας σπρώχνει την πλάκα του αιγαίου προς τα νοτιοδυτικά με ταχύτητα 3 εκατοστών το χρόνο ως προς την ευρασιατική πλάκα, ενώ η αφρικανική πλάκα βυθίζεται κάτω από την πλάκα του αιγαίου με ρυθμό 4 εκατοστών το χρόνο στην ελληνική τάφρο, νότιας της κρήτης. Σύμφωνα με τον διοικητή πυροσβεστικής υπηρεσίας κρήτης δημοσθένη μπουντουράκη, ήδη ένα όχημα της πυροσβεστικής έχει βγει για περιπολία στην πόλη και περιφερειακά της ιεράπετρας, χωρίς όμως να υπάρχει καταγραφή ζημιάς. Ένας τέτοιος σεισμός δεν έχει επαναληφθεί από τότε πιθανόν επειδή οι δύο πλάκες είναι σε μεγάλο βαθμό αποσυζευγμένες και η σχετική τους κίνηση γίνεται. Αν ο σεισμός ήταν αποτέλεσμα της βύθισης της πλάκας της αφρικής κάτω από την πλάκα του αιγαίου, τότε οφείλεται σε ένα ρήγμα μήκους 160 χιλιομέτρων το οποίο ολίσθησε κατά μέσο όρο περίπου 9 μέτρα.

Σεισμοσ / ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ: Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,6 ...
Σεισμοσ / ΠΑΤΡΑ ΤΩΡΑ ΣΕΙΣΜΟΣ: Ισχυρή σεισμική δόνηση 4,6 ... from www.iefimerida.gr
See full list on el.wikipedia.org Στην νοτιοδυτική κρήτη τα κύματα από το σεισμό υπολογίζεται ότι είχαν ύψος 12 μέτρων. Ο σεισμός του 365 έλαβε χώρα στο δυτικό τμήμα της ελληνικής τάφρου. Σήμερα, οι σεισμολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να πλησιάζει ένα νέο ισχυρό «χτύπημα» του εγκέλαδου στη μεγαλόνησο. Τα νερά επέστρεψαν με τόσο μεγάλη ορμή ώστε μετέφεραν μεγάλα πλοία στις οροφές σπιτιών, ενώ άλλα πλοία βρέθηκαν σχεδόν τρία χιλιόμετρα στην ενδοχώρα. Jul 09, 2017 · το τσουνάμι εξασθενημένο έφθασε μέχρι την καλαμάτα και κατέστρεψε πολλές μικρές βάρκες που βρίσκονταν στο λιμάνι. Στην αλεξάνδρεια τα νερά αρχικά υποχώρησαν και έτσι κάτοικοι της πόλης πήγαν να μαζέψουν ψάρια και άλλα ζώα εκεί όπου πριν ήταν η θάλασσα. Η πλάκα της ανατολίας σπρώχνει την πλάκα του αιγαίου προς τα νοτιοδυτικά με ταχύτητα 3 εκατοστών το χρόνο ως προς την ευρασιατική πλάκα, ενώ η αφρικανική πλάκα βυθίζεται κάτω από την πλάκα του αιγαίου με ρυθμό 4 εκατοστών το χρόνο στην ελληνική τάφρο, νότιας της κρήτης.

Oct 30, 2020 · μαθαίνουμε από στόμα σε στόμα ότι υπάρχουν ζημιές, έχουν καταρρεύσει κτίρια, αλλά ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα», είπε ο ίδιος.

Ένας τέτοιος σεισμός δεν έχει επαναληφθεί από τότε πιθανόν επειδή οι δύο πλάκες είναι σε μεγάλο βαθμό αποσυζευγμένες και η σχετική τους κίνηση γίνεται. Η ελλάδα είναι μια ιδιαίτερα σεισμογενής χώρα, καθώς βρίσκεται σε μία σύνθετη τεκτονική ζώνη, ανάμεσα στην αφρικανική, στην ευρασιατική και στην τεκτονική πλάκα της ανατολίας, ενώ μέρος της νότιας ελλάδας βρίσκεται στην πλάκα του αιγαίου. Oct 30, 2020 · μαθαίνουμε από στόμα σε στόμα ότι υπάρχουν ζημιές, έχουν καταρρεύσει κτίρια, αλλά ακόμα δεν έχουμε πλήρη εικόνα», είπε ο ίδιος. Στην αλεξάνδρεια τα νερά αρχικά υποχώρησαν και έτσι κάτοικοι της πόλης πήγαν να μαζέψουν ψάρια και άλλα ζώα εκεί όπου πριν ήταν η θάλασσα. Νοτίως της ιεράπετρας και με εστιακό βάθος 40 χλμ. See full list on el.wikipedia.org Το σύνολο σχεδόν του ελλαδικού χώρου υπόκειται σε εφελκυστικές τάσεις. Ο σεισμός του 365 έλαβε χώρα στο δυτικό τμήμα της ελληνικής τάφρου. More images for τσουνάμι σεισμοσ κρητη » Ο αμμιανός μαρκελλίνοςυπολόγισε πως περίπου 10.000 άνθρωποι πέθαναν μόνο στην αλεξάνδρεια. Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και έχουμε θέσει σε. Η πλάκα της ανατολίας σπρώχνει την πλάκα του αιγαίου προς τα νοτιοδυτικά με ταχύτητα 3 εκατοστών το χρόνο ως προς την ευρασιατική πλάκα, ενώ η αφρικανική πλάκα βυθίζεται κάτω από την πλάκα του αιγαίου με ρυθμό 4 εκατοστών το χρόνο στην ελληνική τάφρο, νότιας της κρήτης. Αν ο σεισμός ήταν αποτέλεσμα της βύθισης της πλάκας της αφρικής κάτω από την πλάκα του αιγαίου, τότε οφείλεται σε ένα ρήγμα μήκους 160 χιλιομέτρων το οποίο ολίσθησε κατά μέσο όρο περίπου 9 μέτρα.

Σήμερα, οι σεισμολόγοι εξετάζουν το ενδεχόμενο να πλησιάζει ένα νέο ισχυρό «χτύπημα» του εγκέλαδου στη μεγαλόνησο σεισμοσ κρητη. See full list on el.wikipedia.org

Posting Komentar

0 Komentar